-
Astrophil & Stella
The Iris Way (Extrait de Parfum)1.5 - 50ml | 3,490Ft – 58,990Ft -
-
Filippo Sorcinelli
Notre-Dame 15.4.2019 Parfüm (Extrait de Parfum)1.5 - 100ml | 2,490Ft – 99,990Ft -
Filippo Sorcinelli
Pioggia Debole (Extrait de Parfum)1.5 - 50ml | 3,490Ft – 52,990Ft -
Filippo Sorcinelli
Plein Jeu III-V (Extrait de Musique)1.5 - 50ml | 3,990Ft – 66,990Ft -
-
Renier Perfumes
Guanabo Parfüm (Extrait de Parfum)1.5 - 50ml | 5,490Ft – 89,990Ft -
A természetes citrom illat
A tiszta, természetes citrom illat utánozhatatlanul frissítő és felemelő, rendkívül sokoldalúan használható alapanyag. Az organikus olajat a gyümölcs héjából nyerik, amit hidegen sajtolnak, hogy az így kapott olaj a lehető legtöbb tápanyagot, és intenzív illatát is megőrizze.
A citrom illóolaj napjainkban a természetes szépségápolásban, az egészségmegőrzésben és a fenntartható háztartásban egyaránt központi szerepet kap. A téli időszak egyik leghasznosabb illata, erős baktériumölő tulajdonsága mellett lélekemelő aromája önkéntelenül is a napfényt és a nyarat juttatja eszünkbe.
Számos kitűnő minőségű biotermék közül választhatunk, ha citrom olajjal akarjuk kiegészíteni a napi szépségápolást, vagy a nyár hangulatát szeretnénk megidézni. Ilyen például a Castelbel cég Citrom & Zsálya kollekciója, mely lakásillatosító spray, illatgyertya és szappan formájában hozza el nekünk a természetes citrom kivonat összes jótékony tulajdonságát.
Az organikus citromaroma jól kombinálható citrusos és fűszeres illatokkal egyaránt, például bergamottal, kardamommal is. A kíméletesen tisztító és hidratáló Oppidum Fakéreg Bio Szappan értékes összetevői között is megtalálhatjuk a biogazdálkodásból származó citromolajat.
A citromolaj fertőtlenítő, antibakteriális összetevőinek köszönhetően segít megelőzni a fogszuvasodást és a fogínygyulladást. A bio citrom olajjal készült Ibbeo Cosmétiques Menta és Citrom Agyag Fogkrém kitűnő választás a hatékony és természetes szájápoláshoz.
Az organikus citrom kivonat tulajdonságai és felhasználása
A citrom héjából készült kivonat remek bőrápoló, tisztít, feszesít, erősíti a bőrt. Masszázsolajokban alkalmazva felfrissíti és erősíti a vénákat, serkenti a nyirokkeringést. Az izmokra is jó hatással van, nyugtat, ellazít, oldja a görcsöket, hatékonyan előzi meg az izomlázat.
Az arcápolás területén leginkább a zsíros, szennyeződésekkel terhelt, pattanásos bőrnek nyújt segítséget. Normalizálja a bőr faggyútermelését, segít megakadályozni a pattanások kialakulását. Lassítja a bőr öregedését, fehérítő hatása is van, így foltos, fénytelen bőrre is ajánlott. Az organikus citrom olaj ápolja a töredezett körmöket is. Hajápoló készítményekben elsősorban a természetes citromolaj keringésfokozó, regeneráló képességét használják ki, zsíros hajra ajánlott.
Ismert és széleskörűen alkalmazott alapanyag a száj- és fogápolásban.
A természetes olaj javítja a koncentrációs képességet, segít szellemi kimerültség esetén. Nagyon erős fertőtlenítőszer, aromalámpában párologtatva képes megbirkózni még a legmakacsabb kórokozókkal is. Kísérletekkel bizonyították, hogy a természetes illóolaj – akár a kórokozókra közvetlenül cseppentve, akár a levegőbe párologtatva – képes többek között a tífusz, a skarlát, a mandulagyulladás és a tüdőgyulladás kórokozójának elpusztítására is. Nátha és felső légúti megbetegedések esetén a mellkas bedörzsölésére alkotott, citrom olajat is tartalmazó készítmények különösen hatásosak lehetnek.
Fertőtlenítő hatása mellett egyúttal a levertséget, egyhangúságot is elűzi, így a téli időszak egyik leginkább népszerű illata. Az illat levendulával vagy citromfűvel kombinálva segít megszüntetni a mentális fáradtságot, az ideges feszültséget, a szorongást. Jól beilleszthető a környezettudatos életmódba, természetes alapanyagokból készült háztartási tisztítószerekben sokszor a citromolaj az egyik fő összetevő.
A citrom növény
A citrom (Citrus limon) – más néven valódi-, közönséges- vagy európai citrom – növénytanilag a szappanfavirágúak (Sapindales) rendjébe tartozó növényfaj. A növény felfedezése Indiához kötődik. Napjainkban legnagyobb mennyiségben Dél-Európában, Ausztráliában, Kaliforniában és Floridában termesztik. A termés héja sokoldalúan használható fűszer, ételek, italok ízesítésére egyaránt alkalmas. A gyümölcs sárga héját fűszerként nyersen, frissen reszelve vagy szárítva használják. Léteznek különleges változatok, például a marokkói konyha előszeretettel használja az egyedi aromájú, sóban érlelt egész citromot.
A természetes citromsav nagyon érdekes, kettős hatást fejt ki a szervezetben. Egyrészt lebontja a felesleges ásványi anyagokat, sókat, oldja a bomlástermékeket, másrészt regeneráló tulajdonságának köszönhetően képes pótolni és a szervezethez kötni a hiányzó szerves sókat.
Úgy tudjuk, a perzsák időszámításunk előtt már termesztettek citromot. Európába az arab kereskedőkkel jutott be, itt körülbelül nyolcszáz éve honosodott meg a növény. A hagyományos gyógyászatban használták szívbetegség, kígyómarás és különböző mérgezések esetén, az 1600-as évek elején pedig felfedezték, hogy a citromlé képes megelőzni és gyógyítani a skorbutot. Mára a széleskörű termesztés hatására számos változata terjedt el, melyek között több hibrid is van.